Prečo čistenie ozónom ?


V súčasnosti sa v spojitosti s dezinfekciou čoraz častejšie spomína čistenie ozónom. Niet pochýb, že tento typ dezinfekcie má množstvo výhod. A to nielen s práve prebiehajúcou koronakrízou a ničením vírusu COVID-19. Ozón toho dokáže podstatne viac. Aké sú ďalšie výhody tohto typu čistenia si povieme v našom článku.

Ozón úplne na všetko

V minulosti bolo čistenie a dezinfekcia priestorov efektívne iba na prvý pohľad. Na oko bolo všetko čisté, avšak keby sme sa na prácu pozreli pod mikroskopom, určite by sme s takým výkonom neboli spokojní. Bežné čistiace prostriedky sa totiž nemusia dostať do každého priestoru. Problémom sú najmä tie ťažko prístupné. Toto všetko má však ozón za sebou, a keďže ide o plynné skupenstvo, dostane sa úplne všade.

Čistenie ozónom sa v dnešnej modernej dobe stáva čoraz populárnejšie aj v bežných domácnostiach, kde si ozón svoje miesto našiel najmä v kuchyni. Tu sa dokáže efektívne vysporiadať napríklad so zápachom z jedla a výparov, či eliminovať biologický, chemický a zvierací zápach. Pokiaľ máte problém s nevetranými a zatuchnutými priestormi, tak aj v tomto prípade je ozón užitočným nástrojom dezinfekcie.

VEDELI STE, ŽE: Ozón je najefektívnejší tam, kde je veľký pohyb ľudí. To znamená hlavne veľké mestá. Napríklad dezinfekcia priestorov v Bratislave a ozónové čistenie v Bratislave a okolí, je dnes už bežným štandardom. Robí sa napríklad aj v prostriedkoch mestskej hromadnej dopravy a veľkých nákupných centrách.

Prínos pre zdravie

Všetci dobre vieme, ako nebezpečné sú vírusy, baktérie, drobný hmyz, či rôzne roztoče. Citlivá oblasť a najväčšie požiadavky na sterilizáciu, majú najmä zdravotnícke a kúpeľné zariadenia, nemocnice, školy alebo domovy pre seniorov.

A to najmä z dôvodu, že riziko nákazy, aj napriek prijatým opatreniam, je tu prítomné vždy. Čistenie vzduchu ozónom sa preto stáva čoraz viac potrebným a dôležitým spôsobom dezinfekcie hlavne tam, kde sa pohybujú ľudia s podlomeným zdravím. Dokonca ozónom vyčistený vzduch dokáže uľaviť od problémov s dýchaním aj alergikom, či astmatikom. Ozónom tiež môžete dezinfikovať i obyčajnú vodu.

Ozón je vhodný aj ako prevencia, či už sa jedná o dezinfekciu bytových a nebytových priestorov alebo firemných priestorov ako sú kancelárie, obchodné priestory a iné.

VEDELI STE, ŽE: Veľkou výhodou ozónu je skutočnosť, že na rozdiel od bežných chemikálií na čistenie, sa biologicky rozloží na čistý kyslík. Preto po sebe nezanechá žiaden toxický odpad a neznečisťuje tak životné prostredie.

Scroll to Top